Gå til sidens indhold

Jobsøgning

Der kan være mange grunde til at søge nyt job. Uanset årsagen er det vigtigt at huske, at det er muligt at foretage selv markante skift undervejs i karrieren – men sørg for at bruge tid på at finde ud af, hvad du vil. 

Er du gået i stå med din jobsøgning? Mangler du ny inspiration? Kan du ikke finde det rigtige job? Bliver du ikke indkaldt til samtaler på dine ansøgninger? 

Kontakt karrierekonsulenterne hos a-kassen FTFa. DSL samarbejder med FTFa, hvor konsulenterne kender dit arbejdsmarked og kan hjælpe med rådgivning om jobsøgning, sparring på CV og ansøgning inden for 24 timer.

FTFa har desuden et samarbejde med Danmarks største jobportal, Jobindex, så FTFa-medlemmer får endnu bedre muligheder for at finde nyt job. Medlemmer af DSL, der tilknytter deres CV til FTFa Jobindex, vil kunne søges frem af FTFa's medarbejdere, når de får en henvendelse fra en arbejdsgiver om et ledigt job.

For dig som medlem betyder det, at du kan søge målrettet på stillingsbetegnelser inden for dit fagområde. Udvalgte stillingsbetegnelser fremgår her.

 • Hvis du søger nyt job

  Inden du søger nyt job, er her 5 spørgsmål, der er gode at stille til dig selv: 

  1. Er det nye udfordringer du søger?

  2. Hvilke af dine kompetencer vil du bruge i det nye job?

  3. Hvad er det vigtigst for dig i det nye job?

  4. Hvordan vil du finde dit kommende job?

  5. Hvordan vil du søge nyt job

  Er du nyuddannet, skal du være særlig opmærksom på at oversætte din viden og færdigheder fra studiet til de kompetencer der efterspørges på arbejdsmarkedet.

  Vil du skifte til en helt anden funktion inden for din branche eller måske prøve kræfter med en ny branche, skal du have særligt fokus på at beskrive dine kompetencer, så de matcher det område, du søger inden for. Det kan også være du har brug for at udvikle dine kompetencer og udvikle dit netværk.

 • Hvis du skal til jobsamtale

  Her får du 7 gode råd til jobsamtalen:

  • Vis i krop og sprog, at du er engageret og interesseret i jobbet og virksomheden.
  • Lyv aldrig.
  • Lav research på virksomheden, og forbered spørgsmål om jobbet for at understrege din interesse.
  • Forbered et kort og præcist svar på de spørgsmål, du ikke vil have, fx hvorfor du er blevet opsagt, eller hvorfor der er hul i dit CV. Det fjernet nervøsiteten omkring det.
  • Fortæl kun kort om store begivenheder i dit liv, fx børn eller sygdom, ellers kan det overtage samtalen, og virksomheden kan få indtryk af, at det fylder for meget i dit liv til, at du kan varetage jobbet.
  • Husk at medbringe de dokumenter, du har sendt til virksomheden, og det materiale, virksomheden har sendt til dig. Det er også fint at have noter med til samtalen, hvis du er nervøs for at glemme pointer, som du har forberedt.
  • Kontakt DSL’s karrierekonsulenter, inden du skal til samtale – vi sidder klar til at hjælpe.
 • Hvis du bliver ledig

  Det er ikke usædvanligt, at du kommer ud for at være uden job i kortere eller længere tid i løbet af dit  arbejdsliv – selvvalgt eller tvunget. 

  Senest på din første ledighedsdag skal du tilmelde dig dit lokale (kommunale) jobcenter som ledig og aktivt søge job, hvis du er medlem af en a-kasse og dagpengeberettiget. Du kan tilmelde dig på jobnet.

  Er du medlem af FTFa, kan du bestille tid hos deres karrierekonsulenter.  Du er også velkommen til at kontakte DSL.

  Hvis du er blevet opsgat, kan du få rådgivning med udgangspunkt i din aktuelle situation hos FTFa. Her kan du få konkrete anbefalinger til jobsøgningen og få lagt en personlig plan for opsigelsesperioden.

  Tilbuddet gælder for alle medlemmer af DSL, uanset om du er medlem af a-kassen eller ej. Opsagte DSL'ere kan henvende sig direkte til FTFa.

Mit DSL