Gå til sidens indhold

Det er i Vestjylland det sker …

Som nyuddannet HOPI 17, kom jeg ud på anden side af det trygge miljø på Skovskolen i Nødebo. Alt var nyt og spændende og tildeles en smule angstprovokerende. Jeg kom med masser af gå på mod og var klar til at skulle sælge mig selv. Ingen kendte rigtig til uddannelsen i Vestjylland, så enten skulle jeg passe ind i et jobopslag eller også skulle jeg være med til at forme min egen stilling.

Det er i Vestjylland det sker

Skæbnen ville at en lokal kommune mang­lende en teamleder for 20 erfarne grønne folk, og det kastede jeg mig hovedkulds ud i.

Til jobsamtalen sad jeg med den nyeste vi­den og kunne derfor stille min kommende chef mange relevante spørgsmål. Det fremstillede mig i et godt lys. Mange ting havde jeg aldrig prøvet før, men med de red­skaber jeg havde med i bagagen, var jeg ikke udfordret på det faglige.  

På det ledelsesmæssige plan måtte jeg som helt ny leder lytte til mine medarbejdere og samtidig skabe relationer til dem. Det var min vigtigste opgave.

Efter 1½ år blev jeg tilbudt en stilling hos Grøn Vækst, hvor jeg her skulle starte en ny af­deling i Jylland.
Dette job bød sig grundet mit netværk. Net­værket samt viljen til at prøve noget nyt og ikke være bange for fremtiden, er en stor del af job­søgning i dag.

Jeg vil klart anbefale kommende urbane landskabsingeniører at søge mod det Midt- og Nordjyske. Specielt kommunerne mangler faglige og kompetente medarbejdere og i øjeblikket bliver der slået mange stillinger op.

Jeg vil derfor anbefale jer nyuddannet at tage til jobsamtale med et nysgerrigt sind og være spørgelystne, da det er jer der sidder med en masse god viden. Jeg er altid åben overfor råd og vejledning, så bare giv mig et kald på mobilen: 4212 6723.

Mit DSL