Gå til sidens indhold

Forskningsprojekt trækker erfaringer ud af coronakrisen

Ledere og medarbejdere fra private virksomheder har fortalt om deres læring, erkendelser og håb i et forskningsprojekt om coronakrisen, og resultaterne kan nu komme andre arbejdspladser til gavn.

Hvad kan arbejdspladserne tage med af læring fra coronakrisen? Det spørgsmål har en række forskere fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) undersøgt i forskningsprojektet ”Mental sundhed og arbejdsfællesskaber under coronakrisen”.

Som led i undersøgelsen har forskerne interviewet 116 ledere og medarbejdere fra private virksomheder om deres håb, erkendelser og oplevelser fra foråret 2020, hvor coronakrisen stadig var relativ ny.

Af interviewene kan forskerne blandt andet se, at ud over, at coronakrisen har sat skub i en digital omstilling og overvejelser om nye og mere fleksible måder at arbejde på, har det også affødt en masse tanker om relationer og arbejdsfællesskaber. Og lederne har i øget grad fundet ud af, at medarbejderne er forskellige, har forskellige rammer og forskellige behov, og det har fået dem til at tænke over, hvordan de bedriver ledelse fremover.

Derudover har både ledere og medarbejdere givet udtryk for, at det arbejdsmæssige fællesskab trådte tydeligere frem under coronakrisen, og flere har oplevet, at det var en stor forandring pludselig at have fået ejerskab over egen tid.

På baggrund af interviewene har forskerne lanceret en pakke med viden, fortællinger og værktøjer på hjemmesiden coronatrivsel.dk. På hjemmesiden kan du bl.a finde information om: Dig som medarbejder, dig som leder ogkollegafælleskabet. Forskerne håber, at læringen fra den tidlige periode af coronakrisen vil blive brugt som inspiration til at dykke ned i egen læring fra perioden.


Læs mere om forskningsprojektet her.

 

Mit DSL